+90 546 204 61 82
Sosyal Medya Hesaplarımız

Çocuk Terapistliği Sertifikası ve Eğitimi

25 Şubat 2023
157 kez görüntülendi
Çocuk Terapistliği Sertifikası ve Eğitimi

Çocuk Terapistliği Sertifikası Nedir ?

Çocuk terapistliği sertifikası nedir çocuk terapisti sertifikası çocuk terapisti olarak çalışmak isteyen ve bu alanda bilgi ve deneyim edinmek isteyen kişilerin alması gereken sertifikadır. Peki çocuk terapisi nedir çocuk terapisi davranış veya duygularda psikolojik sorunlar yaşayan çocuklara yardımcı olabilmek adına uygulanan teknik ve metotları kapsayan terapi yöntemidir. Çocuklar adına içinde bulunmuş oldukları toplum ve ailelerinin yetiştirme metotlarına bağlı olarak da birbirinden farklıdır. Kimi zamanlar çocuğun neden davranış ve tutum değişikliklerine gittiğini anlayabilmek oldukça güçtür aileler çocuklarına çok yakın oldukları için onların davranışlarındaki değişikliklere her zaman fark edemeyebilirler. Bu çocuklar ve aileleri arasında stres yaratabilir ve çocukları ebeveynleri ile arasındaki iletişimi olumsuz etkileyebilir bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek adına ve sağlıklı bireyler yetiştirmek adına ebeveynler çocuk terapisine ihtiyaç duymaktadır çocuk terapisi eğitimin amaçları bulunmaktadır. Bu amaçlardan bazıları nasıl ilerleyecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz: özgüven kazandırmak, bireylere tranvaya sürükleyen olayların durdurulabilmesi ve travmanın neden olmuş olduğu bulguları yetişkinliğe taşınmasına sağlayabilmek, çocukların diğer insanlar ile olan çatışmalarını sonlandırabilecek aile veya arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek, psikolojik rahatsızlıkların belirtilerini azaltabilmek ve ortadan kaldırmak bireysel gelişimlerini sağlayarak problem çözebilme ve başkaları adına yardım alabilme yeteneklerini geliştirmek çocuk terapisi eğitiminin amaçları arasında bulunmaktadır.

 

Çocuk Terapistliği Konu Başlıkları Nelerdir ?

Çocuk terapistliği konu başlıkları nelerdir çocuk terapisti eğitiminin konu başlıklarını şu şekilde sıralayabiliriz: Yaratıcı drama eğitimi – 320 saat, uygulamalı kum terapisi eğitimi – 90 saat, fillial oyun terapisi eğitimi – 120 saat, Wisc – R zeka testi eğitimi – 70 saat, montessori uzmanlık eğitimi – 270 saat, çocuk objektif testler eğitimi – 60 saat, masal terapisi eğitimi – 120 saat, hikaye ve masal anlatıcılığı eğitimi – 100 saat, psiko – pedegojik açıdan resim yorumlama eğitimi 40 – saat gibi eğitim başlıkları çocuk terapistliği başlıkları arasında yer almaktadır.

 

Eğitime Kimler Katılabilir ?

Eğitime kimler katılabilir çocuk terapistliği eğitimini psikoloji, sosyoloji, hemşirelik, sosyal hizmet uzmanları, tıp, çocuk gelişimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümleri içerisinden en az 4 yıllık lisans programları üzerinden mezun olmuş veya bu bölümlerde öğrenci olan kişiler çocuk terapisi eğitimi alabilir ve eğitim sonucunda donanımlı bir birey olmanın yanı sıra çocuk terapistliği sertifikası da sahibi olabilmektedir. Kişilere eğitimle beraber alan içerisinde teorik ve pratik bilgileri de edinmektedir.

 

Eğitimi İncelemek veya Başvurmak İçin: https://egitimsertifika.com/cocuk-terapistligi-egitimi-sertifika-kursu/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?